Logo Breda Bouw

Het laatste nieuws over Breda Bouw

BREDA - Sportcentrum De Scharen, op de hoek van de Topaasstraat en de Claudius Prinsenlaan in Breda, is vanaf vandaag een rijksmonument. Dat heeft staatssecretaris Jet Bussemaker (Cultuur) vanmorgen bekend gemaakt in het Evoluon in Eindhoven, dat nu ook de status van rijksmonument heeft.

Nederland heeft er vandaag 89 rijksmonumenten bij gekregen. De bouwwerken uit de late wederopbouwperiode (1959-1965) zijn gekozen uit een totaal van 700 suggesties. Vanwege hun schoonheid of cultuurhistorische betekenis kunnen gebouwen als rijksmonument beschermd worden. Ze moeten normaal gesproken wel minimaal 50 jaar oud zijn.

In 2007 werden al 100 monumenten uit de vroege wederopbouwperiode (1940-1958) aangewezen. Sporthal De Scharen dateert van 1966 en is van de hand van architect J. J. Margry. In Tilburg zijn het NS Station, de aula van Katholieke Hogeschool, de Stadsschouwburg en de Kapel van Onze Lieve Vrouwe Ter Nood als rijksmonument aangewezen. Naast het Evoluon zijn in Eindhoven het Hallencomplex van de Technische Hogeschool en het hoofdkantoor van aangewezen als rijksmonument.

In Brabant is verder de Kerk van de Heilige Kruisvinding in Odiliapeel rijksmonument geworden.

U kunt via deze pagina op de website van BN de Stem foto's van het sportcentrum bekijken.

Bron: BN de Stem - Sportcentrum De Scharen in Breda rijksmonument

Social Breda Bouw

Projecten in de kijker